zaterdag 13 juni 2020

Orpheus ontdekking in Champallement

De afgelopen jaren heb ik heerlijke zomers beleefd op Champagne Manoir in Champallement. Bijkomend van het werken in mijn bedrijf, de combinatie studie en werk én het verwerken van mijn eerste, lange relatie. De relatie waarin "later uit de kast komen" speelde. Ook wel "Orpheus-relatie" genoemd. De relatie waarin ik mijn eigen ervaring als "Hetero van de Homo" heb opgedaan. De basis voor mijn niche in coaching; HeteroCoach.

Eerlijk gezegd ben ik op dat prachtige stukje wereld de eerste jaren vooral bijgekomen. Heb ik genoten van de wijdsheid, het naturisme, de heerlijke ontvangsten van Erik en Henriëtte, de tot nadenken uitnodigende uitzichten en de vele, waardevolle, open gesprekken.

Vorig jaar, niet zeker wetend of het de laatste keer zou zijn dat het domein zijn deuren opende, ben ik toch maar eens naar een brocante gegaan. Niet te ver, gewoon in Champallement. Ik was immers voldoende uitgerust op reis gegaan om nu ook wat meer vanaf het begin daar rond te kijken. Alles even loslaten en me onderdompelen in de Franse Bourgogne cultuur.

Loslaten? Het eerste wat ik zag en ook wel "moest" kopen was dit:

Ets H. Levy Orphée et Eurydice Foto Helma Ketelaar

Deze ets van Orpheus en Eurydice bracht me in een keer weer terug bij mijn eigen "Hetero van de Homo" ervaring. Van de brocante heb ik niet veel meer gezien ....

Met de ets en mijn gedachten ben ik naar het uitzichtpunt over de Morvan in Champallement gelopen. Het uitzichtpunt waar ik, tijdens mijn bezoeken daar, heel regelmatig genietend was. En keek. En keek en de tijd vergat .....

Foto Helma Ketelaar

Deze ets heeft me het verhaal van Orpheus vaak doen teruglezen en bij het zien van deze ets, bén ik ook weer in Champallement. Zo brengen intense levenservaringen ook weer andere intense levenservaringen voort.

Al bijna een jaar zoek ik zo nu en dan naar meer herkomst informatie over deze ets van H. Levy.
Als iemand mij meer over deze ets en de kunstenaar kan vertellen? Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan deze informatie. Ik kijk er naar uit.

Voor mij dit jaar geen rit naar de Bourgogne, maar wel een rijkdom aan mooie herinneringen en het besef, dat waar je ook gaat. Je bent er altijd, met je gehele zelf, bij.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten