zaterdag 11 februari 2017

Kom jij als "Hetero van de Homo" ook "uit de werkkast"?

Als je in je heterorelatie ontdekt, of vermoedt te ontdekken, dat je gedachte heteropartner mogelijk homo- of biseksuele gevoelens heeft, dan is dat voor jou als heteropartner, of ook wel "Hetero van de Homo" een ontdekking, die je
                                   waarschijnlijk verwart,
                                   mogelijk "even" van je afschuift,
                                   misschien wel ontkent,
                                   als je eerlijk bent diep raakt
                                                                                    in je hart
                                                                                    in je seksuele zijn
                                                                                    in je zelfvertrouwen
                                                                                    in je toekomst
                                                                                    in je relatie
                                                                                    en als dat er is in je gezin.

Als er later uit de kast komen speelt in je heterorelatie, wordt zo'n relatie ook wel een Orpheus relatie genoemd. In Nederland is Orpheus Hulpverlening dit jaar al 47 jaar actief voor beide partners in de vaak ontdekkende, verwarrende fase van het later uit de kast komen van een van beide partners in of na hun heterorelatie.

Brokeback Mountain PosterToen ik zelf realiseerde hoe de kern van onze relatie er uitzag, heb ik er lang over gedaan om mezelf echt te erkennen wat het betekende voor mij en dus voor ons. Dat duurde zelfs nog een tijd na de scheiding door de dynamiek die mijn leven toen naast alle scheidingsperikelen kende.

Kerstavond 2008 ging bij mij door het onverwacht op de televisie zien van Brokeback mountain de stop van de fles. Ik moest het onder ogen zien en wist eigenlijk niet wat me gebeurde. Een mail naar Orpheus gaf herkenning en rakende vragen. Daar heb ik geleerd om te zien wat er was, wat er is en wat dat betekende en betekent voor mij.


Na een paar jaar dankzij Orpheus mijn levensverloop te (h)erkennen en vanuit een nieuw perspectief verder te gaan, besloot ik wat terug te doen voor Orpheus en me kandidaat te stellen voor de PR functie in het bestuur. Nu is de ongeschreven regel, dat je als bestuurslid dan wel een Orpheus weekend hebt beleefd. Ik ben gegaan. Heb er eerst wel over getwijfeld. Dacht dat het mogelijk niet voor mij zou zijn, omdat ik inmiddels bijna 7 jaar samenwoonde met een andere heteropartner. Gesproken met andere heteropartners bij Orpheus, die eerder zo'n Orpheus Heteroweekeind hadden beleefd.... en .... Toch gegaan.
Een van de beste beslissingen van mijn leven.
Er is een Helma van voor en van na het Heteroweekeind van Orpheus. Via deze link lees je op de Orpheus site mijn verhaal "Uit de werkkast". Dit was ook de eerste keer dat ik niet onder mijn pseudoniem erover schreef. Ik ondertekende met mijn voornaam.

Ben je zelf een "Hetero van de Homo"? 
Heb je jezelf nog niet eerder getrakteerd op een Heteroweekeind van Orpheus
Er is er binnenkort weer een: 10-12 maart 2017.
Ik zou zeggen: D O E N!


In het Jubileum Magazine van Orpheus lees je wat onder meer het weekeind me heeft gebracht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten